Honlap tervezés: duguláselhárítás másképp

Honlap tervezés: duguláselhárítás másképp

Ha valaki figyelmesen tanulmányozza az online marketing egyik leghevesebb piaci harcterét, a duguláselhárítás találati tábláit a Googleban, hamar észre fogja venni: a honlapok szinte mindegyike a fejlécén gépeket mutat.

Részben érthető ez a megoldás, hiszen magát a dugulást vagy annak okát megmutatni korántsem kecsegtet esztétikai élmény átadásával. Akkor már inkább legyen a gép vagy gépözön a képen - amely amúgy is közel áll a megrendelő cég vagy mester szívéhez.

Amikor a Duguláselhárítás Budapesten honlap áttervezéséhez fogtunk, egy dolgot azonnal eldöntöttem: ez a honlap ne legyen az ezredik a sorban, amelyik a fejlécén a gépeket mutatja meg. Arra gondoltam, hogy a végeredmény, a nyugodt, elegáns, dugulásmentes lakás vagy iroda messze többet mond a duguláselhárítás lényegéről, mintha mégoly' modern berendezéseket mutogatnánk is a fejlécen.

A duguláselhárító szakember személyisége

Talán meglepő, de határozottan állíthatom: ez a megoldás egyben kifejezi a több szakmával rendelkező Világi Tamás, vagy Dancs Gyula duguláselhárító mester személyiségét is.
Mindkettőjük szakmai filozófiáját igen tiszteletre méltónak, mondhatnám elegánsnak tartom: középpontjában a bajba jutott ember áll, akit először is meg kell nyugtatni, s csak ezt követően kezdődik a hazai és külföldi szakmai gyakorlaton alapuló munka.

Vagyis a honlapnak és a honlap mögött álló vállalkozásnak, személynek "rokonságot" kell mutatnia egymással, különben a piacon "szétesik", hiteltelenné lesz az egész. (V.ö. a corporate identity részei közötti összefüggéssel).

A bizalom megszerzése és egy kis linképítés

A duguláselhárító szakma óriási bizalmat igényel a megrendelő oldaláról. Ugyanis nem mindegy, hogy kit engedünk a lakásunkba vagy a munkahelyünkre.
Éppen ezért fontos, hogy a duguláselhárítást végző vállalkozás, vállalkozó tegye közzé a cégnyilvánosságról szóló törvény által is előírt cégadatait a honlapján.

Ennek a link building (linképítés), vagyis tágabb értelemben a külső keresőoptimalizálás, SEO során is jelentősége van: komoly portálról, honlapról, blogból nem adnak linket olyan webegységre, amelyben nem tüntetik fel a vállalkozás telephelyét, adószámát, pontos megnevezését. Márpedig erős releváns linkek nélkül előbb-utóbb baj lesz a honlap keresőkben elfoglalt helyével.

A honlap egyébként WordPress motoron fut és természetesen lehetőséget ad az interakcióra. Oldalak és bejegyzések dialektikája érvényesülhet - ha majd a felhasználó is úgy akarja...

*****

A szóban volt honlap elérhetősége:

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el